Μη χειρουργικό Facelift – HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)

Στο «ζην zen medical & spa» δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας, επενδύσαμε στην αγορά ενός καινοτόμου μηχανήματος HIFU (High Intensity Focused Ultrasound). Πρόκειται για μία εγκεκριμένη μέθοδος από το FDA η οποία κυριολεκτικά δίνει παράταση χρόνου και αντικαθιστά το χειρουργικό νυστέρι.

Χιλιάδες θεραπείες έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο με την τεχνολογία HIFU με θεαματικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η ενέργεια υπερήχων χρησιμοποιείται στην ιατρική για περισσότερα από 50 χρόνια, γεγονός που δηλώνει την αξιοπιστία της.  Η πρωτοπορία της συγκεκριμένης τεχνολογίας που αφορά της κοσμητική, έγκειται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας η επικεντρωμένη ενεργειακή ροή υπερήχων (Focused Ultrasound), διαπερνά διαδοχικά την επιδερμίδα και δρα στο επίπεδο SMAS προκαλώντας την αύξηση της θερμοκρασίας των επιδερμικών και υποδόριων ιστών πάνω από τους +65° C .

 Καθώς η θερμοκρασία των ιστών αυξάνεται, προκαλείται εστιασμένη αλλοίωση-μετουσίωση στις πρωτεϊνικές δομές και σύσπαση των ινών κολλαγόνου κι ελαστίνης, οι οποίες τελικά αποδομούνται και πολλαπλασιάζονται εκ νέου. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν ξεκινά η αναπαραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης οι οποίες δρουν καταλυτικά στην ανάπλαση και αναδόμηση του δέρματος. Το πρόσωπο και ο λαιμός αποκτούν ελαστικότητα και οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες λειαίνονται.

 Εκτός όμως από την επανεκκίνηση της ελαστίνης και του κολλαγόνου, σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα της σύσφιξης και επαναπροσδιορισμού του σχήματος του προσώπου έχει η δράση αυτής της ενέργειας στο βαθύτερο επίπεδο SMAS (Superficial MusculoAponeurotic System) – δηλαδή  στο σύνολο ενός συνδετικού ινομυώδη ιστού που βρίσκεται μεταξύ των μυών του προσώπου και του δέρματος και παίζει καθοριστικό ρόλο στη στήριξή του. Ουσιαστικά είναι το σημείο εκείνο  όπου επεμβαίνει ο πλαστικός χειρουργός κατά τη διαδικασία του facelift.  Αποτέλεσμα αυτής της ισχυρής ενέργειας που διαπερνά αυτούς τους ιστούς, είναι η συρρίκνωση τους, η οποία προκαλεί τη σύσφιξη και την ανόρθωση του δέρματος. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά κατά 30% αμέσως μετά την θεραπεία, ενώ ολοκληρώνονται σταδιακά μέχρι και τον 6ο μήνα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα παρατηρήσετε λοιπόν:

•Ανόρθωση και σύσφιξη του προσώπου

•Ανόρθωση  φρυδιών και λείανση της ρυτίδας στο μεσόφρυο

•Διαμόρφωση περιγράμματος προσώπου

•Λείανση  ρυτίδων γύρω από τα μάτια – μέτωπο – στόμα

•Σύσφιξη στον ιστό του δέρματος στο μέτωπο

•Μείωση της χαλάρωσης του λαιμού

•Αφαίρεση ρυτίδων λαιμού

•Μείωση /ανόρθωση διπλοσάγονου

Παρενέργειες δεν υπάρχουν, το μόνο που θα νοιώσετε θα είναι μια αίσθηση εσωτερικού ερεθισμού της περιοχής, η οποία θα αποχωρήσει σταδιακά  τις επόμενες ημέρες. Αν και η HIFU Therapy θεωρείται μονοθεραπεία, αν η κατάσταση της επιδερμίδας του ατόμου το απαιτεί, μπορεί να γίνει επανάληψή της έως και 4 φορές ανά έτος.

Η υπεύθυνη αισθητικός του κέντρου «ζην zen medical & spa» κα Ζωή Σταματοπούλου, έχει δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο θεραπείας όπου το HIFU Therapy συνδυάζεται με τα οφέλη των ραδιοσυχνοτήτων προκειμένου να απογειώσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας επειδή, όπως εξηγεί, η άνοδος της θερμοκρασίας που προκαλούν οι ραδιοσυχνότητες σε όλο το πάχος της επιδερμίδας, του χορίου και του υποδόριου λίπους, βοηθούν τους υπερήχους συνεργατικά, ώστε να δράσουν και οι δύο δυνάμεις και να αποδώσουν το μέγιστο της αποτελεσματικότητάς τους.

Ο συνδυασμός δε, με εξατομικευμένα προϊόντα  αμέσως μετά τη θεραπεία χαρίζει μοναδικά κι εντυπωσιακά αποτελέσματα, γιατί η ομορφιά και η υγεία αποτελούν τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, ενώ η εφαρμογή των διεθνών πρωτοκόλλων διασφάλισης αντισηψίας του κέντρου «ζην zen medical & spa» αποτελεί προτεραιότητά μας! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτή την εξαιρετική τεχνολογία, όπως και για οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί, καλέστε μας στο 2106654105 ή συμπληρώστε τη φόρμα και κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού συμβουλευτικής στο κέντρο μας με την υπεύθυνη αισθητικό κα Ζωή Σταματοπούλου.

Asset 3zinzen

Ακολουθήστε μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

για να μην χάσετε ξανά καμία από τις προσφορές μας

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα 12:00 – 20.00
Τρίτη 10:00 – 20.00
Τετάρτη 10:00 – 20.00
Πέμπτη 10:00 – 20.00
Παρασκευή 10:00 – 20.00
Σάββατο 10:00 – 14:00

Κλείστε ραντεβού